dissabte, 13 de novembre del 2010

PASTIS DE XOCOLATA (AMB TARONJA)

Ingredients:

- 250 gr. de farina
- 30 gr. de cacau en pols
- 150 gr. de mantega.
- 2 ous
- 30 gr. d’ametlla molta
- 100 gr. de sucre
- Sal

Per al farciment:

- 3 taronges
- 50 gr. de mantega
- 8 cullerades de sucre roig
- ½ cullerada de canyella en pols
- 350 gr. de xocolata fondant
- 3,5 dl. De nata líquida

Barrejar la farina, l’ametlla molta, el cacau, la mantega tallada a daus, el sucre i una mica de sal. Afegir els ous batuts i treballar la barreja fins a obtenir una massa homogènia. Embolicar-la en film transparent i deixar reposar 12 hores a la nevera.

Treure la pasta de la nevera 1 hora abans de coure-la. Posar una mica de farina sobre el marbre, col•locar la pasta a sobre i estirar-la amb el corró. Folrar un motlle amb la pasta, cobrir-la amb paper sulfuritzat i posar-hi llegums secs. Coure al forn a 200 º durant 15 minuts. Retirar els llegums i el paper, i tornar a coure 5 minuts més. Deixar refredar i desmotllar.

Portar la nata a ebullició , trossejar la xocolata i afegir-la a la nata. Retirar del foc i deixar reposar 10 minuts. Barrejar be, abocar dins del pastis i deixar reposar una hora a la nevera.

Fondre 50 gr. de mantega i el sucre moreno en una paella i afegir el grills de les taronges. Coure 3 minuts per cada banda i esquitxar amb canyella.(també es pot comprar taronja confitada a plaça). Decorar la superfície del pastis amb la taronja caramel•litzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada