diumenge, 5 de març del 2023

Una mena d'embotit...

 Ingredients:

- 1 filet de porc

- 500 gr. de sal

- 350 gr. de sucre

- pebre, pebre vermell, herbes al gust

- una safata una mica més gran que el filet.


Elaboració

Barrejar el sucre i la sal i cobrir el fons de la safata.

A sobre hi posarem el filet de porc.




Amb la resta de sal i sucre cobrirem el filet totalment. Taparem amb paper film i deixarem a la nevera 24h.



Un cop passades les 24h, traiem el filet de la sal, l'esbandim sota l'aixeta i l'eixuguem amb un drap o amb un paper de cuina.



Ara l'arrebossarem amb pebre, pebre vermell dolç o picant, romaní, farigola, pols d'all,... al gust de cadascú.
A nosaltres ens agrada amb pebre negre granulat i pebre vermell dolç.
En ajudarem amb les mans per a que es vagi enganxant l'arrebossat.



A continuació l'embolicarem amb una gasa o malla de cotó i el lligarem com un tall rodó.


I el deixarem a la nevera per 21 dies.
Un cop passats els 21 dies, ja ens el podem començar a menjar!



Jo els faig de dos en dos 😉😉

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada