dissabte, 25 de febrer del 2023

Pasta de full amb avellanes

 Ingredients

2 masses rectangulars de pasta de full

80 gr. d'avellanes

200 gr. de sucre

60 ml de llet

60 ml d'oli

140 gr. de cabell d'àngel

Per a l'almívar: 150 ml d'aigua + 150 gr. de sucre


Elaboració

Engegar el forn a 200º per a que es vagi escalfant.

Triturar les avellanes. No han de quedar com farina, ha de ser un granulat per a que es noti l'avellana al mastegar.




Barrejar les avellanes trinxades, amb el sucre, la llet i l'oli fins a tenir una crema homogènia.


Estendre una massa de pasta de full i escampar-hi el cabell d'àngel. Quedarà una cap molt fineta, que farà que tot just li doni un toc, però que no te'l trobis a la boca com quan menges un tortell.


Escampar per sobre del cabell d'àngel la crema d'avellanes, sucre, llet i oli.


Posar l'altra massa de pasta de full a sobre. Amb les mans fer-hi una miqueta de pressió. Molt poquet. Tot just per a que quedi ben posat i una mica agafat amb les avellanes.
Amb un talla-pizzes o un ganivet tallar tires.
A mi m'agrada que les pastetes no siguin massa grosses, per tant primer tallo la pasta en tres trossos per la part estreta i després amb el talla-pizzes o el ganivet faig tires de 2 o 2,5 cm.


A continuació anirem agafant cada tira tallada i, agafant-la pels extrems girarem cada ma en un sentit i la cargolarem una volta, i la posarem a la safata amb paper de forn.



Mentre es couen les pastes, prepararem l'almívar. Posarem l'aigua i el sucre al foc i ha de bullir entre 3 i 5 minuts. Va canviant de textura i va brillant més.

Courem les pastes fins que estiguin ben daurades. Dependrà del forn però serà al voltant dels 15/20 minuts.
Cal fer dues fornades perquè no caben totes les pastes en una safata.


Tan bon punt les traiem del forn, les pintem amb l'almívar. Hem de ser generosos. A cada pasta pintar amb el pinzell acabat de sucar i carregat l'almívar. I si cal, fer-ho dues vegades per cada pasta per a que quedin cobertes d'almívar.



Deixar refredar, emplatar i ja es poden menjar.
Espero que us agradin!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada