dimecres, 15 de desembre de 2010

PASTÍS DE FORMATGE AMB PÈTALS DE ROSA


















Ingredients :

Per a la massa:
- 200 gr. de farina
- 50 gr. de mantega
- 1 ou
- 30 gr. de sucre
- 50 gr. de greix de porc
- 2 gr. d’impulsor (Royal)

Per al facit:
- 500 gr. de mató
- 200 gr. de crema de llet
- 2 ous + el rovell sobrant dels cruixents
- 100 gr. de sucre
- 12 fulles de menta tallada a juliana fina
- 12 pètals de rosa tallats a juliana fina
- 2 cullerades de Pernod (o d’anís)
- 2 gr. de sal

Per als cruixents:
- 12 pètals de rosa
- 12 fulles de menta
- 1 clara d’ou
- 1 full de gelatina
- Sucre

Per a cristal•litzar els pètals i les fulles de menta, en un petit cassó i a foc molt lent fondre la gelatina prèviament remullada en aigua freda. Retirar el cassó del foc i un cop tebi afegir la clara fins a aconseguir una barreja cremosa. Pintar els pètals i les fulles de menta, espolsar-les amb sucre i escampar-les en una safata de forn amb paper sulfurat. Posar al forn a 40º durant 1 ½ h. Reservar en capsa hermètica per tal d’evitar que s’humitegin.

Barrejar els ingredients de la massa fins a aconseguir una pasta sorrosa, unida i homogènia. Embolicar-la amb paper film i deixar a la nevera 30 minuts. Estirar-la entre dos paper sulfurats i folrar el fons i les parets d’un motlle de 20 cm. de diàmetre. Coure-la al forn a 190 º durant 14 min. amb un pes a sobre.

Barrejar els ingredients del farciment i omplir la massa. Posar al forn a 130º durant 50 minuts.
Abans de servir guarnir el pastis amb els pètals i les fulles de menta cristal•litzades. Es pot servir fred o tebi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada