divendres, 19 de novembre del 2010

PA DE PESSIC

Ingredients: 

- 3 ous 
- 1 iogurt blanc 
- 3 envasos de iogurt plens de farina 
- 2 envasos de iogurt de sucre 
- 1 envàs de iogurt d’oli 
- 1 sobre de llevat 
- una mica de pell de llimona ratllada 

Elaboració:

En un recipient barrejarem els ous i el sucre, anirem baten fins que veiem que va aclarint-se de color. Mentre anem remenant hi afegirem la farina i el llevat, l’oli, el iogurt i la pell de llimona. Un cop tenim tots els productes ben barrejats, ho abocarem en un motlle folrat en paper antiadherent i posarem al forn prèviament escalfat a 180º. 

Deixarem coure durant aproximadament 30 minuts. Sabrem que es cuit quan punxant-lo, l’agulla surt neta. 
Un cop cuit podem escampar sucre per sobre i posar-hi, a cullerades, ½ gotet de Marie Brizard, i deixar-ho uns minuts més al forn per tal que l’esbravi l’alcohol. 
Quan veiem que el sucre està sec sec ja el podem treure del forn. 

Partint d’aquesta base podem fer moltes varietats: 

- Afegir-hi pinyons, nous, ... 
- Obrir-lo un cop cuit i fred, farcir-lo de melmelada, nata, xocolata, crema, ... 
- Tallar ½ rajola de xocolata molt menuda amb el ganivet i barrejar-la amb la massa abans de posar-la al forn. Un cop cuit ens quedaran els bocinets escampats per dins. 
- Un cop tenim la massa preparada, en farem dues parts i en una hi barrejarem ½ rajola de xocolata fosa (al bany maria o al microones) i anirem abocant les masses (la blanca i la de xocolata) una a sobre de l’altre dins el motlle, i posarem a coure. Hem de tenir en compte que amb la xocolata triga més a coure, aproximadament 45/50 minuts. Quan ens el mengem veurem les capes de colors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada