dissabte, 18 de desembre del 2010

BACALLÀ AMB BEIXAMEL

Ingredients:

- 8 talls de bacallà, no massa gruixuts
- 4 tomàquets
- ½ l. de llet
- 2 cullerades de farina
- pa ratllat
- 1 ou
- nou moscada
- oli
- sal
- mantega
- formatge ratllat

Elaboració:

Un cop dessalat el bacallà, l’arrebossarem amb ou i pa ratllat, el passarem per una paella amb oli calent i el posarem en una safata.

Ratllarem els tomàquets i els fregirem en oli d’oliva amb una mica de sal. Un cop fet això, posarem a sobre de cada tall de bacallà una cullerada de tomàquet.

Per a preparar la beixamel, posarem la llet al foc i hi desfarem la farina, hi afegirem un raig d’oli d’oliva, una mica de sal i nou moscada ratllada, i ho portarem a ebullició, sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi.

Un cop feta la beixamel, l’abocarem per sobre el bacallà, escamparem formatge ratllat i bocinets de mantega i posarem al forn, prèviament escalfat, a gratinar.

1 comentari: