diumenge, 6 de juny del 2010

CALAMARCETS AMB COUS-COUS


Ingredients:

- 200 gr. de sèmola de cous-cous

- ½ kg. de calamarcets

- 1 tall de mantega

- 100 gr. de panses de Corint

- 200 gr. de cigrons cuits

- 1 kg. de cebes

- un grapat de pinyons

- oli d’oliva

Elaboració:

Tallarem les cebes a tires i les posarem a coure en oli d’oliva a foc ben suau, fins que quedi ben tova, (no ha de quedar daurada, ha de quedar blanca), si cal anirem afegint miquetes d’aigua per a ajudar a coure.

Posarem les panses en remull.

Netejarem els calamarcets i els fregirem en una mica d’oli.

Un cop cuita la ceba, hi afegirem els cigrons, les panses, els pinyons i els calamarcets, i deixarem que coigui tot plegat un parell de minuts.

Per a la elaboració del cous-cous seguirem les instruccions que normalment ja porta el paquet, que acostuma a ser, que posarem (per a 200 gr. de sèmola) 200 ml. d’aigua a bullir amb una mica d’oli i sal. Quan arrenca el bull, retirarem del foc i incorporarem la sèmola i remenarem. Deixarem reposar durant dos minuts. Afegirem la mantega i un altre cop a sobre del foc remenarem durant uns 3 minuts més. I el cous-cous queda preparat.

Per a la presentació del plat, posarem a la base el cous-cous i a sobre escamparem la barreja dels calamarcets amb la ceba, els cigrons, les panses i els pinyons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada