diumenge, 12 de març del 2023

Borratxo

 Ingredients

Per al pa de pessic

- 4 ous

- 120 gr. de sucre

- 120 gr. de farina


Per a l'almívar

- 300 gr. d'aigua

- 300 gr. de sucre

- 150 gr. de rom (o Cointreau, anís, el que més us agradi)


Per a la crema

- 150 gr. de llet

- 150 gr. de sucre

- 2 ous

- 20 gr. de farina de blat de moro (Maizena)

- 10 gr. de mantega


Elaboració

Si és possible és millor fer-ho d'un dia per un altre o del matí per a la tarda, així tots els elements estaran freds.

Pa de pessic

Començarem per batre conjuntament els ous i el sucre amb una batedora elèctrica durant 15 o 20 minuts a velocitat màxima, fins que quedi una massa densa.



A continuació amb la batedora elèctrica a velocitat mínima, hi anirem afegint la farina mica en mica.

Un cop ben integrats tots els ingredients, els abocarem a un motlle de plum cake de 30cm de llarg que prèviament haurem untat amb mantega o oli i enfarinat, o folrat amb un paper de forn.


El courem al forn, que prèviament haurem escalfat a 170º, durant 25-30 minuts.

Un cop cuit, i quan s'hagi refredat una mica, el desmotllem.


L'Almívar

En un cassó fem bullir durant 5 minuts l'aigua i el sucre per a fer-ne l'almívar.

Passat aquest temps, tanquem el foc i hi afegim el rom.


La crema

Batre els ous amb la farina de blat de moro.

Escalfar en un cassó la llet juntament amb el sucre. Un cop dissolt el sucre, afegir-hi la barreja dels ous amb la farina, i anar remenant fins que la crema comenci a bullir i espesseixi. Tancar el foc, afegir-hi la mantega i remenar fins a que quedi ben integrada.


Ja ho tenim tot a punt.


El pa de pessic l'embolicarem amb un drap de cotó, la crema la taparem amb film i la deixarem a la nevera i l'almívar el deixarem fora de la nevera.


Per al muntatge:

Tallarem el pa de pessic en trossos d'aproximadament 2,5 cm. 

Els anirem submergint en l'almívar, assegurant que queden ben impregnats i els deixarem escórrer sobre una reixa.


Per tal d'evitar que els borratxos es trenquin, empolsinarem les bases de cada peça de pa de pessic amb sucre i les cremarem amb la pala de cremar.


Girem els trossos de pa de pessic i hi posem a sobre la crema.

Hi posem també sucre per sobre i el cremem amb a pala de cremar.

Ja tenim el borratxo a punt per a menjar!


Com tot el que porta crema, és convenient de reservar a la nevera fins al moment de servir.


1 comentari: