dimarts, 6 d’abril del 2021

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort

Ingredients (per a 4 persones):

- 400 gr. de rigatoni (macarrons molt grossos)

- 500 gr. de sípia (amb la salsa i la tinta [calen +/- 25 gr.])

- 150 gr. de cansalada viada

- 4 grans d'all

- 300 gr. de tomàquet

- 100 ml. de cervesa negra

- 200 gr. de trompetes de la mort

- 250 ml. de fumet de peix

- oli, sal, orenga, pebre vermell dolç i julivert

Per a l'all i oli negat: 2 grans d'all negre fermentats i 50 ml. d'oli d'oliva


Elaboració: 

En una cassola amb una mica d'oli sofregim la cansalada tallada a dauets.

Un cop enrossida, hi afegim la sípia tallada a daus, amb la salsa (la tinta la reservarem), i hi aboquem la cervesa. La tapem i la deixem coure fins que la sípia s'hagi estovat.

Hi afegim els alls ben picadets, pebre vermell dolç, el tomàquet pelat i tallat a daus, sal, pebre, orenga i un polsim de sucre per a matar l'acidesa del tomàquet.  Deixem coure fins que quedi un sofregit ben concentrat.

Afegim la tinta i barregem bé amb el sofregit. Incorporem el fumet de peix i quan arrenqui el bull incorporem les trompetes que prèviament haurem saltejat en una mica d'oli.

Deixem uns minuts i afegim a la cassola, ben escorreguts, els rigatoni, que haurem bullit en aigua amb sal.

Prepararem l'all i oli negat trinxant els dos grans d'all negre fermentats amb l'oli d'oliva. No ha de quedar lligat. 

Abocarem l'all i oli negat a la cassola, remenem bé i ja podem servir.

Els alls negres fermentats tenen un sabor i un aroma especials. Podem, per tant, dosificar la quantitat d'all i oli negat, al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada