Ingredients
2 masses rectangulars de pasta de full
80 gr. d'avellanes
200 gr. de sucre
60 ml de llet
60 ml d'oli
140 gr. de cabell d'àngel
Per a l'almívar: 150 ml d'aigua + 150 gr. de sucre
Elaboració
Engegar el forn a 200º per a que es vagi escalfant.
Triturar les avellanes. No han de quedar com farina, ha de ser un granulat per a que es noti l'avellana al mastegar.
Barrejar les avellanes trinxades, amb el sucre, la llet i l'oli fins a tenir una crema homogènia.
Escampar per sobre del cabell d'àngel la crema d'avellanes, sucre, llet i oli.
Posar l'altra massa de pasta de full a sobre. Amb les mans fer-hi una miqueta de pressió. Molt poquet. Tot just per a que quedi ben posat i una mica agafat amb les avellanes.
Amb un talla-pizzes o un ganivet tallar tires.
A mi m'agrada que les pastetes no siguin massa grosses, per tant primer tallo la pasta en tres trossos per la part estreta i després amb el talla-pizzes o el ganivet faig tires de 2 o 2,5 cm.
A continuació anirem agafant cada tira tallada i, agafant-la pels extrems girarem cada ma en un sentit i la cargolarem una volta, i la posarem a la safata amb paper de forn.
Mentre es couen les pastes, prepararem l'almívar. Posarem l'aigua i el sucre al foc i ha de bullir entre 3 i 5 minuts. Va canviant de textura i va brillant més.
Cal fer dues fornades perquè no caben totes les pastes en una safata.
Tan bon punt les traiem del forn, les pintem amb l'almívar. Hem de ser generosos. A cada pasta pintar amb el pinzell acabat de sucar i carregat l'almívar. I si cal, fer-ho dues vegades per cada pasta per a que quedin cobertes d'almívar.
Deixar refredar, emplatar i ja es poden menjar.
Espero que us agradin!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada