diumenge, 12 de juliol de 2020

CALDERETA DE LLAMÀNTOL


Ingredients:

- 1 llamàntol per persona
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1/2 pebrot verd
- 3 tomàquets
- 1 litre de fumet de peix (aquí torbareu la recepta https://isabelromanofarran.blogspot.com/2020/04/fumet-de-peix.html)
- 1 llesca de pa per persona

Per a la picada:
- un grapat d'ametlles
- 1 gra d'all
- 1 carquinyoli o pa torrat
- 2 rovells d'ou dur.

Preparem el llamàntol:
Primerament separarem el cap del cos.
El cos el podem tallar a rodanxes o bé obrir-lo de dalt a baix.
El cap el farem en quatre trossos, primer de dalt a baix i després cada tros per la meitat.
A les potes els hem de trencar una mica la closca, amb el mànec de les tisores o un martellet. Això permetrà que deixin anar molt bon gust i facilitarà el menjar-nos-les si no tenim tenalles.

Primerament marcarem en una cassola amb oli el llamàntol trossejat i el reservarem.

Per a fer el sofregit triturarem en el minipimer la ceba, els grans d'all i el pebrot verd. D'aquesta manera no es notarà gens quan el plat estigui enllestit.

En l'oli on hem marcat el llamàntol sofregirem la ceba, els alls i el pebrot triturats. 
Un cop sofregit, hi afegirem el tomàquet i el farem fins que quedi ben cuit.

Un cop enllestit el sofregit, hi afegirem els trossos del cap del llamàntol i el fumet. Deixarem coure 15/20 minuts. 
Preparem la picada, que quedi ben fina, i l'afegim a la cassola. 
Un cop passats 5 minuts, hi afegirem els trossos del cos del llamàntol.
Deixem 2 minuts fent xup xup i ja està enllestit.

Per a servir, acompanyarem el plat amb uns trossos de pa fregits en una mica d'oli o mantega.

El llamàntol, com tot, si és fresc, millor, però a establiments de productes congelats en venen que també donen molt bon resultat (ha de ser cru però, que no estigui bullit prèviament) i el preu varia considerablement.

La recepta és amb llamàntol, però lògicament, també es pot fer amb llagosta.








Cap comentari:

Publica un comentari