Ingredients:
Per al pa de pessic:
- 4 ous
- 200 gr.de sucre
- 120 gr. de farina
- 30 ml. de cafè
Per a la crema de mascarpone:
- 250 gr. de mascarpone
- 2 ous
- 50 gr. de sucre
Per al muntatge:
- 100 ml de cafè
- cacau en pols
Per a fer el pa de pessic començarem per separar les clares dels rovells dels quatre ous. Batrem les clares amb 20 gr. de sucre i els rovells amb els 180 gr. de sucre restants. Un cop tot ben batut, integrarem les clares als rovells, amb compte que no perdin l'aire que hem incorporat al batre. Després hi afegirem, en un parell o tres de vegades, la farina tamisada. I per acabar, hi posem els 30 ml de cafè.
Escamparem aquesta massa en una safata de forn i la courem 15 minuts a 170º,
Un cop cuit, el deixem refredar una mica, i tallem dos trossos de la mida del motlle que utilitzarem per a fer el tiramisú.
Per a preparar la crema de mascarpone, primerament separarem les clares dels rovells dels dos ous. Batrem les clares amb una cullerada de sucre i els rovells amb la resta dels 50 gr. de sucre.
afegirem el mascarpone als rovells batuts i després hi incorporarem les clares.
Ara ja podem començar a muntar el tiramisú.
posarem a la base del motlle un dels dos trossos del pa de pessic. Hi escamparem per sobre la meitat del cafè
i la meitat de la crema de mascarpone. I hi espolsarem una mica de cacau en pols.
I ara passem a fer la segona capa. Posem l'altra tros de pa de pessic, la resta del cafè i de la crema de mascarpone i espolsem el cacau per sobre.
El posarem a la nevera unes hores abans de menjar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada